OSNOVNA ( STANDARDNA) MONTAŽA KLASIČNOG SPLIT – KLIMA UREĐAJA UKLJUČUJE :
– duljinu instalacije između unutarnje i vanjske jedinice do 3 metra
– stavljanje instalacije u PVC kanale (kanalice)
– 1 proboj zida do debljine 40 cm
– montažu vanjske jedinice i unutarnje jedinice
– montažu odvoda kondenzata do 4 metra , slobodnim padom u pripremljeni odvod – spajanje napajanja na postojeću električnu instalaciju
– ovjeru garancije

Kod velikog broja korisnika klima uređaja zbog neupućenosti prevladava mišljenje kako klima uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo redovito prati filtere. Tek kada se u klimatiziranim prostorima počnu osjećati nelagodno, kada se iz klima uređaja osjeti neugodan miris ili kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju serviserima.

  Mali broj vlasnika klima uređaja upoznat je s opasnostima koje prijete od prljavih uređaja te od servisera na vrijeme traže da im uređaje očiste i pripreme za sezonu hlađenja.

    U klimatiziranim prostorima, osim o temperaturi, strujanju i vlažnosti zraka, potrebno je voditi brigu i o mikrobiološkoj kvaliteti zraka kojeg udišemo. Zrak iz klima uređaja koji se redovno ne održavaju često je loše kvalitete, a ponekad i neugodnog mirisa. Vlažna, prljava i tamna mjesta unutar klima uređaja čine plodno tlo za razvoj i razmnožavanje bakterija, plijesni i gljivica. Izloženost bakterijama, plijesni, gljivicama i ostalim onečišćivačima može kod ljudi dovesti do neugodnih reakcija, kroničnih bolesti i “sindroma bolesne zgrade”.